Als je een hond als huisdier wilt, zijn er enkele zeer belangrijke dingen om in gedachten te houden. Wees bekend met de kenmerken en eigenschappen van het ras waarin je geïnteresseerd bent. Wat in het begin een schattige, kleine ‘teddybeer’-achtige pup, kan snel uitgroeien tot een hele grote hond!

Training is noodzakelijk

Training is absoluut van essentieel belang voor het succes van een huisdier. Honden houden ervan om de leider van de roedel te zijn en dat zullen ze ook doen; indien niet opgeleid. Ze zijn niet als kinderen, je kunt niet zitten en met hen praten over hun misdragingen. Je kunt kinderen echt een tijd hun gang laten gaan, voordat je moet zeggen dat het genoeg is. Maar met een hond groeien ze extreem snel op en als ze niet zijn getraind en de training dagelijks versterken, zullen ze snel de leiding hebben.

Houd familie en vrienden veilig

Misschien kun jij als leider de hond onder controle krijgen … maar als ze kunnen, nemen ze elke positie in die ze kunnen. Als je kinderen hebt en/of visite krijgt, moet de hond in de laagste positie zijn. Ja, zelfs onder vrienden die er zijn voor een bezoek.

Als u wilt dat iemand die uw drempel overschrijdt zich thuis voelt, moet de hond goed zijn opgeleid.

Hoe groter de hond, des te erger kan de schade zijn. Wat dacht je van de zwangere vrouw gedood door het huisdier van de familie? Het is zo’n afschuwelijk verhaal, ik kan me alleen haar angst voorstellen.

Informatie over grote honden

Als je hart bij een grote hond ligt, is er een geweldige site die over allerlei rassen vertelt, ook rassen waarvan ik zelf nog nooit heb gehoord. Sommige rassen zijn niet geschikt voor iedereen of voor elke omgeving en dit moet worden overwogen. Een hond in de verkeerde omgeving kan erg ongelukkig en mogelijk erg verveeld zijn, wat tot destructief gedrag kan leiden. Sommige honden zijn helemaal niet geschikt voor het leven in de stad, met onze kleine werven en werkende gezinnen die het erg druk hebben en zelden thuis zijn.

Informatie over de Spaniël

Heb je nagedacht over een spaniël en overwogen om er een te nemen? Deze honden moeten ook goed worden opgeleid, voor het geval ze denken dat ze de alfahond zijn. Toen ik klein was, hadden we een gouden cocker-spaniel. Hij was mooi, maar niet goed in stand te houden. Zijn leven eindigde een nacht nadat hij mijn vader had aangevallen. Verdrietig, maar dat was vele jaren geleden en zoveel lessen zijn uit dit alles weggenomen.

Training van de hond

Wacht nooit met de training van je pup. Wanneer u besluit dat u een hond wilt, moet u ook nadenken over hoe u het gaat trainen. Dan gaat het niet alleen over de hond zindelijk maken. Hoewel dit een groot probleem is om in gedachten te houden. Ik heb met een eigenaar gesproken die haar honden liet wachten tot ze van het werk was om uitgelaten te worden. Ik begrijp niet dat een hond getraind kan worden om veel trucjes te doen, waarom ter wereld kan je een hond niet trainen om een hondenbak te gebruiken! Zelfs konijnen kunnen worden getraind om een wc’tje te gebruiken. Hoe oneerlijk om een hond tien tot twaalf uur te laten wachten voordat hij kan gaan plassen. Als wij niet uren en uren kunnen wachten om te gaan, omdat dit slecht is voor onze nieren, zou ik ook denken dat dit slecht is voor de nieren van de hond. Uw dier met respect behandelen is het deel van een verantwoordelijke eigenaar zijn.

Nu voor het andere deel van de training. Als je denkt dat het niet nodig is en je hebt het allemaal onder controle, dan moet ik je vragen of je bent voorbereid op de aansprakelijkheid van een verwonding of overlijden van een andere persoon? Neem de hondentraining heel serieus. Na een gesprek met een dierenarts over honden- of kattenbeten, vertelde hij me dat katten bijten en loslaten, maar als honden bijten, blijven ze vasthouden en gebruiken ze hun tanden om iets uit elkaar te scheuren. Dit maakt deel uit van het wilde instinct bij beide dieren, hoe ze hun prooi doden.