Hoe reageert uw hond terwijl u weg bent? Blaft hij voortdurend? Worden je buren gek omdat de hond begint te blaffen bij elk signaal? Tenzij je het aan je buren vraagt, heb je misschien niet echt een idee wat je hond doet als je er niet bent. Sommige honden gedragen zich heel netjes als hun gezin thuis is, maar kunnen angst hebben als ze alleen zijn.

Natuurlijk, als je buren het beu worden, kunnen ze een klacht indienen en dat zou je eerste aanwijzing zijn voor het probleem. Sommige honden hebben verlatingsangst. Dit kan een reëel probleem zijn voor de geestelijke gezondheid van de eigenaar en de hond. Het zijn niet alleen honden die dit probleem kunnen hebben, maar het lijkt erop dat ze de grootste impact hebben op de eigenaar als ze lijden. Het kan een tijdje duren om het vertrouwen weer op te bouwen en gevoelens voor de hond te verzekeren, maar het is een noodzaak voor alle betrokkenen.

Op een nacht kwam er politie aan bij het huis verderop in de straat, het was laat en de hond blafte heel lang. De eigenaren waren niet thuis en er was geen enkele reden waarom de hond dit constante geblaf aanhield. Mensen probeerden te slapen, dus hebben ze het uiteindelijk gemeld bij de politie. Niet zeker of ze de hond normaal ’s nachts binnen hielden, maar ze hadden hem niet alleen in de achtertuin moeten achterlaten.

Er was een stel dat ik kende met drie volwassen husky honden. Ze lieten me de schade zien die een van hen had gemaakt aan de deur naar de garage. Hij had grote gaten in de deur gegraven en een deel van het deurkozijn afgescheurd. Het leek erop alsof iemand met een hakbijl tekeer was gegaan. Om nog maar te zwijgen over het knagen op de tafelpoten en de vernietiging van een aantal andere meubels. Het is best verbazingwekkend hoeveel schade een grote hond kan berokkenen terwijl je aan het werk bent.

Opties om uw hond gelukkig alleen te kunnen laten

Een hond kan ook destructief zijn als hij zich verveelt. Tijd doorbrengen met de hond terwijl je thuis bent en het veel behendigheidstraining geven, kan de hond blij maken. Soms is alles wat ze nodig hebben een ander huisdier om mee te spelen. Het kan behoorlijk eenzaam zijn als je negen uur alleen thuis bent zonder activiteit. Geef ze veel speelgoed dat ze leuk vinden om zichzelf te vermaken en dingen om op te kauwen, zodat ze niet kauwen op iets wat ze niet mogen. Een goede gehoorzaamheidstraining is een must voor een hond om gelukkig te zijn. Het hebben van een gelukkig en veilig huisdier kan veel vreugde brengen aan het gezin. Hoeveel leuker is het om thuis te komen bij een tevreden hond, die je graag wil zien en niet wanhopig uit zijn dak gaat na zijn stressvolle dag zonder jou. Neem de tijd om uw huisdier en zijn kenmerken te begrijpen. Het is misschien niet altijd duidelijk wat ze denken, maar je zult worden beloond met een geweldig huisdier als je de tijd neemt om het te leren.