Wist je dat je, om een hond mee te nemen naar de reis, ook een goede voorbereiding moet hebben? Voor de veiligheid van de hond vandaag, neemt Kayara Bouviers je mee om meer te weten te komen over de stappen.

1. Gezondheidscontrole voordat u op reis gaat

Neem voordat u op reis gaat de hond om te vragen aan de dierenarts. Omdat het ons helpt te weten dat honden klaar of gezond genoeg zijn om te reizen. Als de hond ziek is, moet hij rusten of beter worden bewaard in het dierenziekenhuis. Sommige honden kunnen ook een auto ziek hebben

De beste manier is om advies in te winnen bij een dierenarts of om een medicijn voor reisziekte aan te vragen. Omdat dit type medicijn slaperige honden veroorzaakt om angst of opwinding te verminderen. U moet het medicijn 30 minuten voordat u de auto gebruikt, geven voor bijwerkingen die zich kunnen voordoen: droge mond en urine. Voedsel moet niet worden gegeten voordat het volledig is vertrokken.

2. Bereid de ruimte in de auto voor

De achterbank is de meest geschikte positie. De hond moet een bril dragen en de riem aan de deurklink vastmaken om de hond vast te houden en niet te bewegen. Als je kleine honden hebt, lijkt het de beste keuze om in de kooi te stoppen. Om te voorkomen dat de voorkant van de bestuurder wordt gestoord, kan een probleem om te bedekken, probeer een doek te vinden om de stoel te bekleden.

3. Bereid kragen en riemen voor

Halsbanden en riemen zijn een belangrijk hulpmiddel voor hondenbezitters om de naam en het telefoonnummer in te voeren bij het nemen van de hond uit het huis. In geval van een ongeluk kan de getuige gemakkelijker contact opnemen met de eigenaar. Elke keer dat je onderweg stopt, laat je de hond een wandeling maken. Vergeet niet om een riem te trekken om te voorkomen dat de hond gaat rennen en ook voor de veiligheid.

5. Voedsel en water

De eigenaar moet water en voedsel bereiden door voor elke rit de hoeveelheid voedsel te berekenen. Probeer een kom water en draagbaar voedsel te kiezen, zodat het gemakkelijk tijdens het reizen kan worden gebruikt. Als u naar de koude plaats reist, moet de hond regelmatig aan het water kunnen nippen om uitdroging door droge lucht te voorkomen.